HONDA  |  KIA  |  SUZUKI  |  MITSUBISHI MOTORS

Service av automatväxellåda


Har du automatväxellåda? Visste du att vid vanligt byte av automatolja byts bara 1/3 av oljan ut? Nedsmutsad och förorenad olja med låg smörjeffekt ger ofta högre bränsleförbrukning, ojämn växling och ökad risk för haveri av växellådan. Vid BG®- service utföres komplett rensning av automatväxellåda, kylare och konverter samt byte av all automatolja. Det finns i dagsläget inte något bytesintervall för oljebyte i automatlådor, men en fackmannamässig rekommendation är var 60 000Km. De bilar vi hittills genomfört ett oljebyte på har ett 95 % positivt resultat och på de bilar det inte blivit förväntat resultat har glykol eller vatten gått in i växellådsoljan eller så har man konstaterat metallspån i den gamla oljan.

Vi använder BG106 Quick Clean, en rengöringsvätska som effektivt löser upp avlagringar i ventilhus, oljefilter, konverter och oljekylare. Medlet minimerar kärvande ventiler och har ingen skadlig inverkan på packboxar och packningar i växellådan. Tillsatsmedlet ATC Plus förlänger den nya oljans livslängd genom att stabilisera temperaturen, bidrar till bättre växlingar och förhindrar att växellådan slirar. Additivet förhindar även läckage och termisk nedbrytning av oljan, dessutom har den effekten att mjuka upp packboxar och tätningar.

Se mer om maskinen i länken:
https://www.youtube.com/watch?v=t3n3yYHZcuc

Våra servicetekniker har genomgått en utbildning i detta och kan genomföra oljebyte i automatväxellåda. Kontakta verkstaden för mer information. Välkommen att boka tid!

bgprod